Waarom serveerde McDonalds koffie op 190 graden?

In het bedieningshandboek van McDonald's moest de franchisenemer zijn koffie op 180 tot 190 graden Fahrenheit bewaren. Koffie op die temperatuur veroorzaakt, indien gemorst, in drie tot zeven seconden derdegraads brandwonden. McDonalds serveert koffie op een temperatuur van 180 graden. Dit is heet genoeg om de maximale smaak uit de koffiebonen te halen, maar niet zo heet dat je tong verbrandt.

McDonald's koffie werd geserveerd op een temperatuur tussen 180 en 190 graden Fahrenheit. McDonald's wist al lang dat dit 20 tot 30 graden warmer was dan de koffie die in de meeste andere restaurants werd geserveerd; dit temperatuurbereik werd zelfs aangegeven in de bedieningshandleiding. In de tien jaar vóór de zaak dienden meer dan 700 mensen die door koffieverbranding waren verbrand claims in tegen het bedrijf. Maar McDonald's heeft nooit de temperatuur van zijn koffie verlaagd.

Sindsdien hebben mensen rechtszaken aangespannen tegen Burger King, Dunkin' Donuts, Starbucks, Continental Airlines en andere bedrijven vanwege hun vermeende warme koffie. Een manager voor kwaliteitscontrole van McDonald's getuigde dat McDonald's op de hoogte was van het risico van gevaarlijk hete koffie. Hoewel McDonald's eerder werd aangeklaagd voor de verbranding van warme koffie, zijn er onlangs twee nieuwe rechtszaken aangespannen. Stella Liebeck (79) dronk een kop koffie om mee te nemen en morste die op haar schoot tijdens een drive-through van McDonald's in Albuquerque in Albuquerque.

In dit rapport erkennen de auteurs dat kortdurende blootstelling aan vloeistoffen bij temperaturen boven 155F aanzienlijke brandwonden kan veroorzaken, maar ze stellen dat de voordelen van koffieconsumptie, zoals het vermogen om energie en cognitieve functies te verbeteren, opwegen tegen deze risico's. De National Coffee Association of the USA heeft onlangs een nieuw rapport uitgebracht waarin staat dat koffie geserveerd moet worden op 180F (5C) in plaats van lager dan normaal. McDonald's gebruikte een handleiding van hun operator waarin werd aanbevolen koffie te bewaren bij temperaturen van 180F tot 190F. Ze klaagde McDonald's aan omdat ze beweerde dat de koffie te warm was en dat het bedrijf klanten niet had gewaarschuwd voor het risico op letsel.

Volgens CAOC gebruikte McDonald's een gebruikershandleiding waarin stond dat ze de koffie moesten bewaren op temperaturen van 180 graden Fahrenheit tot 190 graden Fahrenheit. Sommige mensen beweren dat de prijs van de jury buitensporig was, terwijl anderen beweren dat McDonald's de schuld had van het serveren van te warme koffie. Rechtszaken over warme koffie zijn niets nieuws: een vrouw klaagde McDonald's in 1992 aan wegens brandwonden die ze opliep toen ze koffie op zichzelf morste. Andere soorten koffie worden op veel lagere temperaturen verkocht en de temperatuur van de koffie die thuis wordt geserveerd varieert tussen 135 en 140 graden.

Koffiebedrijven worden momenteel onder de loep genomen vanwege hun praktijken op het gebied van serveertemperatuur, en de publicatie van het rapport valt daarmee samen. In 1994 zat Stella Liebeck uit Albuquerque, New Mexico, op de passagiersstoel van de auto van haar kleinzoon toen ze ernstig werd verbrand door een kop koffie van McDonald's. Naar aanleiding van deze rechtszaken heeft McDonald's de temperatuur van hun koffie aangepast zodat deze nu dichter bij de gemiddelde temperatuur ligt van koffie die in andere restaurants wordt geserveerd.

Leave Message

Required fields are marked *