Is McDonald's koffie te warm?

McDonald's koffie werd geserveerd op een temperatuur tussen 180 en 190 graden Fahrenheit. McDonald's wist al lang dat dit 20 tot 30 graden warmer was dan de koffie die in de meeste andere restaurants werd geserveerd; dit temperatuurbereik werd zelfs aangegeven in de bedieningshandleiding. In de tien jaar vóór de zaak dienden meer dan 700 mensen die door koffieverbranding waren verbrand claims in tegen het bedrijf. Maar McDonald's heeft nooit de temperatuur van zijn koffie verlaagd.

Op 27 februari 1992 bestelde de 79-jarige Stella Liebeck uit Albuquerque, New Mexico, een kop koffie van 49 cent bij het doorrijraam van een lokaal McDonald's restaurant aan Gibson Boulevard S, E. Liebeck zat op de passagiersstoel van de Toyota van haar kleinzoon, die geen bekerhouders had, en haar kleinzoon Chris parkeerde de auto zodat Liebeck room en suiker aan haar koffie kon toevoegen. Liebeck plaatste het koffiekopje tussen haar knieën en trok de andere kant van het deksel naar zich toe om het te verwijderen. Tijdens het proces morste ze de hele kop koffie op haar schoot.

Liebeck droeg een katoenen joggingbroek; ze namen de koffie op en hielden die tegen haar huid, waardoor haar dijen, billen en lies verbrandden. De koffie werd verwarmd tot ergens tussen de 180 en 190 graden. Zo begint het verhaal van de beruchte zaak voor warme koffie van McDonald's. Onze letselschadeadvocaat probeert u te helpen bij wat er echt is gebeurd.

Deze schadevergoeding werd gevorderd om McDonald's te laten weten dat hun koffie gevaarlijk heet was. Liebeck bleek gedeeltelijk verantwoordelijk te zijn voor haar verwondingen vanwege de manier waarop ze het deksel van haar koffiekopje verwijderde. Liebeck liep ernstige brandwonden op toen de gevaarlijk hete koffie op haar schoot terechtkwam, verwondingen die zouden leiden tot een rechtszaak met een schikking van meerdere miljoenen dollars. Hij zegt schaamteloos dat niemand er zelfs maar aan moet denken om koffie te drinken als het zo heet is, omdat dat vreselijke brandwonden aan de keel kan veroorzaken.

Volgens de CAOC gebruikte McDonald's zelfs een gebruikershandleiding die voorschreef dat de koffie op een temperatuur tussen 180 en 190 graden Fahrenheit moest worden bewaard. Tijdens de proef werd onthuld dat McDonald's wist dat het gevaarlijk zou zijn om hun koffie tot deze temperatuur op te warmen, maar ze deden het toch omdat het hen geld zou besparen. In die tijd eiste McDonald's dat zijn franchises koffie zetten op 195 tot 205 graden en verkopen op 180 tot 190 graden, veel warmer dan de koffie die door de meeste koffiezetmachines thuis werd gemaakt. Koffiedeskundigen verzekerden het bedrijf dat „hoge temperaturen nodig zijn om de smaak tijdens het brouwen volledig te extraheren.

Wanneer je koffie serveert die te warm is om te drinken, duurt het veel langer voordat iemand zijn koffie opdrinkt, waardoor McDonald's minder gratis navullingen koffie hoeft uit te delen. Sinds de indiening van de aanvraag hebben mensen niet alleen claims voor warme koffie ingediend tegen McDonald's, maar ook tegen Burger King, Dunkin' Donuts, Starbucks, Continental Airlines en andere bedrijven. Hij zei ook dat de zaak geen op hol geslagen zaak was en dat het herziene bedrag geschikt zou zijn om McDonald's te straffen en af te schrikken voor de veiligheidsrisico's van de warme koffie. We kennen allemaal het verhaal van McDonald's over warme koffie over de „hebzuchtige, oude dame” (Liebeck) die rijk werd door McDonald's aan te klagen omdat haar koffie te heet was.

Het valt nog te bezien of de nieuwe rechtszaken eindelijk een zinvolle verandering teweeg kunnen brengen in de manier waarop McDonald's zijn koffie serveert. Liebeck morste per ongeluk koffie op haar schoot, wat onder normale omstandigheden zou hebben geleid tot tijdelijk ongemak en misschien tot verlegenheid, maar niet tot ernstig letsel. McDonald's had een reden om te eisen dat de koffie op die temperatuur werd geserveerd, meldde de Wall Street Journal dat de koffie beter smaakte.

Leave Message

Required fields are marked *