Is het oké om de volgende dag overgebleven koffie te drinken?

Gebrouwen koffie heeft ook de neiging om schimmelvorming op te hopen, vooral wanneer deze buiten de koelkast wordt bewaard. Drink geen koffie van een dag oud als er melk in zit, tenzij je het in de koelkast hebt bewaard. Ik heb mijn best gedaan om alle informatie die er is, zowel uit Stephens onderzoek als die van mijzelf, om te zetten in een handige gids over wanneer je overgebleven koffie moet drinken, maar aangezien ik over het algemeen voor koffie en tegen verspilling ben, is mijn korte antwoord ja. Het is OK om overgebleven koffie te drinken.

Maar goed, als restjes niet jouw ding zijn, dan is het ook OK om een nieuwe pot te brouwen, want de algemene consensus is dat koffie goed voor je is en in sommige gevallen geldt dat hoe meer je drinkt, hoe beter (binnen redelijke grenzen). Uit een onderzoek bleek zelfs dat vrouwen die drie kopjes koffie per dag dronken 19 procent minder kans hadden om endometriumkanker te krijgen dan vrouwen die onder een kopje dronken. Als je de hele dag koffie in de pot laat staan, kun je het beste stoppen met drinken. Le merkte op dat het enkele dagen duurde voordat de koffie ging schimmelen.

Een van de problemen bij koffie is dat koffie gevoelig is voor oxidatie en leidt tot verlies van aroma en smaakveranderingen in koffie. Het kan verleidelijk zijn om je koffie opnieuw op te warmen in de magnetron, maar als je dat doet, oxideert de drank alleen maar sneller, wat leidt tot een bitterdere en verbrande smaak. Het heilzame gehalte in koffie blijkt niet effectief te zijn als het een tijdje aan lucht is blootgesteld. Als de koffie echter maar een paar uur is bewaard, zijn er een aantal manieren om koffie opnieuw op te warmen op een manier die de smaak niet schaadt.

Over het algemeen zou het drinken van koffie van een dag oud een laatste redmiddel moeten zijn (tenzij je het hebt over cold brew-varianten). Maar wanneer moet een vers gezette kop de bron zijn van de antioxiderende eigenschappen van koffie, en wanneer is een pot van acht uur oud voldoende? Hier zijn enkele factoren waarmee u rekening moet houden. Als je het risico loopt een kop koffie te recyclen met melk, probeer dan in ieder geval de veiligheidsproblemen tot een minimum te beperken door de koffie in de magnetron te zetten, waardoor een deel van de bacteriën wordt gedood. Sommige mensen verwarmen hun koffie de volgende dag opnieuw door een koffiekaraf met koude koffie op de koffiemachine te zetten en een kookplaat aan te zetten.

Maar deze methode kost tijd en aandacht, en het zou sneller zijn om gewoon nieuwe koffie te zetten in plaats van oude koffie opnieuw op te warmen. Dit geldt voor alle dranken op basis van melk, waaronder latte, mokka, frappuccino en andere populaire koffiedranken die je in de coffeeshop hebt gekocht. Omdat lichtere braadstukken al relatief bitter zijn, is het verschil misschien minder merkbaar dan donker gebrande koffie van een dag oud. Als je het te lang laat staan, zal de melk gaan stremmen en zuur worden.

Je kunt de koffie beter in de gootsteen gooien in plaats van ze in je lichaam te laten komen. Door het stoompijpje van uw koffiemachine te gebruiken (meestal bij espressomachines) kunt u koffie vrij efficiënt opwarmen, maar dit kan de smaak van de koffie sterk beïnvloeden.

Leave Message

Required fields are marked *