Is het goed om's nachts koffie buiten beschouwing te laten?

Als je de onaangeroerde zwarte koffie na het zetten op kamertemperatuur 24 uur buiten laat staan, is de koffie nog steeds veilig om te drinken, hoewel de smaak niet zo goed is als vroeger. Warme koffie waaraan melk is toegevoegd, kan echter slechts ongeveer een uur of twee op kamertemperatuur worden gedronken. Melk is bederfelijk en kan snel bederven. Koffie van een dag oud is veilig om te drinken, op voorwaarde dat u uw koffiepot regelmatig schoonmaakt.

Het koffiefilter helpt ook niet, omdat het alleen chemicaliën en metalen uitfiltert en geen levende micro-organismen. Dus als je je pan of koffiezetapparaat niet regelmatig schoonmaakt en je gebruikt het vaak, dan heeft je koffie een grotere kans om besmet te raken met Pseudomonas. De lucht begint een oxidatieproces in de koffie, dat vergelijkbaar is met de reden waarom metalen beginnen te roesten, de zuurstof oxideert het koffiearoma, de oliën en de smaakstoffen, waardoor ze worden afgebroken en vernietigd. Ik heb vandaag 1 maand geleden een zak van 1 kg met mijn favoriete koffiebonen gekocht en ik drink ze nog steeds met veel plezier.

Ik herinner me dat er koffie over was in kopjes of mokken van de avond ervoor dat ik's ochtends buiten zat en ze opnieuw opwarmde in een magnetron en ze neerhaalde. De algemene vuistregel is om koffie weg te gooien met melk die langer dan 2 uur op een temperatuur tussen 40° F en 80° F (4,4° C - 26,6° C) heeft gestaan. Je koffiemachine is niet bepaald schoon, volgens Donna Duberg, MA, MS, een assistent-professor klinische laboratoriumwetenschap aan de Saint Louis University. Dus als je koffie wilt drinken die van de ene op de andere dag is weggelaten, kun je dat alleen met melk doen door de melk toe te voegen vlak voor het drinken.

Als je te vaak in de positie bent om een koude kop koffie te drinken, dan heb je een aantal opties. Ik ben echter iemand die van pure zwarte koffie houdt als deze vers is en gemaakt is met bonen van hoge kwaliteit, die worden gemalen voordat ze worden gezet, enz. Zoals ik al zei, omdat er bij deze bereidingsmethode geen heet water wordt gebruikt, is koud gezette koffie duurzamer. Vanmorgen was ik een Moka Pot cappuccino aan het maken en had ik nog wat koffie over.

Ik liet die in de Moka pot op de nog warme kookplaat liggen en kwam terug en dronk het een uur later op. Dus ik hou het bij maximaal 1 maand voor gemalen koffie en 3 maanden voor koffie met hele bonen als je wilt dat je koffie lang meegaat maar toch lekker smaakt.

Leave Message

Required fields are marked *