In welke vorm van mok blijft koffie het warmst?

Bij niet-geïsoleerde mokken is de beste combinatie om koffie warm te houden een voorverwarmde, zware beker of iets met deksel. Dankzij de toevoeging van een siliconen deksel om de isolatie verder te bevorderen, voelt deze optie van Fellow Stagg eigenlijk als een upgrade om koffie de hele dag warm te houden. Keramische bekers kunnen het gewicht leveren waar sommigen naar op zoek zijn of willen tijdens het drinken van koffie, wat op zijn beurt een geruststellend niveau van comfort en dus een hogere kwaliteit kan bieden, zegt Yeekai Lim, oprichter van Cognoscenti Coffee Roasters, een coffeeshop in Los Angeles. Bouw de perfecte koffiebar en zorg ervoor dat dat zo blijft met een ultramodern waterfiltersysteem.

Keramiek heeft minder thermische geleidbaarheid dan glas omdat het poreuzer is, maar tenzij je mok dubbelwandig is, zul je nog steeds last hebben van een keramische koffiemok die te snel warmte afgeeft (waardoor je koffieinhoud sneller en moeilijker vast te houden is) dan de suggesties hierboven. Het is ook vermeldenswaard dat als je gewend bent om voorgemalen koffie uit de winkel of K-Cup Pods te gebruiken, je een enorm kwaliteitsverschil zult merken door over te schakelen op hele bonen. Koffiekopjes zijn er in verschillende soorten en maten, van kort en ondiep keramiek tot hoge en dubbelwandige glazen bekers. De koffiemok van Klean Kanteen is naar mijn ervaring zonder twijfel de reismok die koffie het langst tot acht uur lang warm houdt.

Dat, plus het feit dat koffiesmaken veranderen als het afkoelt, zijn factoren die mijn zoektocht naar de beste reisbeker begonnen om koffie urenlang warm te houden. Dit is een goede mok om in je keuken te hebben als je thuis werkt en een kop nodig hebt die de koffie warm houdt zonder dat je naar je werk hoeft te reizen. Als je elke dag van je leven koffie drinkt en de neiging hebt om meerdere kopjes per dag te drinken, kan iets eenvoudigs als het overstappen op een andere kop of mok van een ander materiaal je koffie urenlang op een drinkbare temperatuur houden. Dit koffiezetapparaat haalt hele bonen uit de bijgevoegde hopper en maalt ze vers voor elke pan met behulp van een ingebouwde massieve stalen conische braammolen en een roestvrijstalen thermische karaf.

De perfecte kop koffie begint misschien met verse bonen en een koffiezetapparaat van hoge kwaliteit, maar het vat waaruit de koffie wordt gedronken, kan het verschil maken tussen een warm, aromatisch brouwsel en een lauwwarme teleurstelling.

Leave Message

Required fields are marked *